Arduino dan 2018 obilježen u Dubrovniku

Arduino dan se obilježio ovu subotu 12. svibnja u 94 zemlje na 529 događaja. Informatički klub Futura je sudjelovao u tom globalnom događaju s Arduino prezentacijom i radionicom koju su održali Futuristi Nikša Vlahušić i Toni Jurjević u vrtu ispred Kampusa Svečilišta u Dubrovniku.

Osim domaćih posjetitelja, među kojima je bilo najviše djece, na Arudino danu su sudjelovali i turisti koji su također bili oduševljeni s predstavljenim projektima.

U Hrvatskoj osim u Dubrovniku Arduino dan ove godine se obilježio u Zagrebu. Arduino dan je 24 satni događaj organiziran od strane Arduino zajednice i Arduino osnivača na kojem se kroz razna događanja u cijelom svijetu ljudima želi približiti Arduino tehnologija, te pokazati što se sve može napraviti s tom tehnologijom.

Ove godine s Arduino danu u Dubrovniku sudjelovali smo i u European Maker Week 2018 koji se održava od 12. svibnja do 19. svibnja 2018.

Atmosferu s Futurinog Arduino dana otkriva naša fotogalerija.

Informatički klub Futura je Arduino prezentaciju i radionicu u sklopu svjetskog dana Arduina organizirao u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print