Besplatne radionice robotike u Poduzetničkom inkubatoru Ploče

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika i Informatičkim klubom Futura u petak 26. lipnja 2020. godine organizira besplatnu radionicu robotike u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Ploče, na adresi Crna rika 7A.

Početak radionice na temu Robotike je u 10:00 sati, te je namijenjena uzrastu djece predškolske i školske dobi. Prijave na radionice u Poduzetničkom inkubatoru Ploče: www.futura.com.hr/robotika-prijava/

Na radionici će se prikazati i predstaviti razni roboti, a polaznici će programirati Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Na radionicama se polaznike uči razvijanju računalnog razmišljanja i programiranju bez korištenja ekrana.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana održavaju Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, u suradnji s Centrom za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Na kraju radionice će polaznici dobiti uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici. Radionice su otvorenog tipa, što znači da roditelji/skrbnici mogu doći pogledati radionice.

S radionicama robotike i programiranja bez ekrana sudjelujemo u Europskom tjednu robotike 2020Europskom tjednu programiranja 2020.

Dječji vrtići, osnovne škole i druge ustanove koji se žele priključiti projektu i žele da se kod njih održi jedna ili više radionica mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com radi dogovora oko termina radionice.

 

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print