Održane Radionice izrade video igara u sklopu Dubrovnik film festivala (DUFF 2018)

U petak 19. listopada i subotu 20. listopada u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku u sklopu Dubrovnik film festivala 2018 (DUFF 2018) su održane Radionice izrade video igara za učenike osnovnih škola.

Radionicu je vodio Damir Kovač, a asistenti su mu bili Vlaho Stjepović i Tomo Sjekavica. Na radionici su polaznici samostalno koristili programski alat unutar kojeg su elementima poput slika i zvukova dodavali razne funckionalnosti preko kojih su ti elementi postali interaktivni. Na kraju su sve elemente objedinili u jednu smislenu cjelinu, te kao rezultat dobili jednostavnu, ali kompletnu i funkcionalnu video igru.

S Radionicama izrade video igara smo sudjelovali u Europskom tjednu programiranja 2018. Za Europski tjedan programiranja ove godine je registrirano preko 40.000 događaja diljem Europe. U Hrvatskoj je održano 384 događanja u sklopu Europskog tjedna programiranja, te se Hrvatska trenutno nalazi na 9. mjestu u Europi po broju događanja prema broju stanovništva.

Kako je polaznicima bilo zabavno izrađivati svoju prvu video igru otkriva fotogalerija.

Radionice izrade video igara su organizirane u sklopu Dubrovnik film festivala 2018 (DUFF 2018) u suradnji s Informatičkim klubom Futura i Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print