Tomo Sjekavica imenovan za nacionalnog koordinatora Europskog tjedna robotike

Informatički klub Futura u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika i Sveučilištem u Dubrovniku od 2014. godine u Dubrovniku organizira brojna događanja s ciljem popularizacije robotike, poput radionica robotike, manifestacije Robo.DU Day, predavanja, prezentacija i izložbi u sklopu Europskog tjedn robotike. Većinu tih aktivnosti je inicirao i pokrenuo bivši predsjednik Informatičkog kluba Futura, trenutni tajnik Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika Tomo Sjekavica. Dubrovnik je najaktivniji grad u Hrvatskoj u Europskom tjednu robotike.

Europski tjedan robotike je 2011. godine pokrenulo međunarodno neprofitno udruženje euRobotics AISBL na Europskom forumu za robotiku. Od 2011. godine u studenom se obilježava Europski tjedan robotike diljem Europe organizacijom raznih radionica, predavanja, izložbi, obilazaka laboratorija i natjecanja iz robotike. Radi organizacije većeg broja događanja u državama postoje nacionalni koordinatori za europski tjedan robotike.

S ciljem povećavanja broja događaja u Dubrovniku, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ali i u cijeloj Hrvatskoj u sklopu Europskog tjedna robotike Tomo Sjekavica imenovan je za nacionalnog koordinatora Europskog tjedna robotike za Hrvatsku.

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print