Futura u sklopu Sata kodiranja (Hour of Code) ima gostujuće radionice u Osnovnoj školi Mokošica

Informatički klub Futura u sklopu rada svog Code Club-a i ove godine sudjeluje u najvećem edukativnom događaju, Satu kodiranja (Hour of code) koji se ove godine održava od 03. do 09. prosinca. Sat Kodiranja je globalni  pokret u kojem sudjeluju deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Ove godine ima preko 210.000 događaja u cijelom svijetu, te preko 300 događaja u Hrvatskoj.

Ove godine smo se odlučili za drugačiji koncept radionica u sklopu Sata kodiranja. Umjesto da učenici dolaze kod nas, mi dolazimo učenicima u njihove razrede u školama. U petak smo u Osnovnoj školi Mokošica, gdje ćemo održati radionice za dvije grupe učenika 7.-ih razreda. Sljedeći tjedan imamo također u Osnovnoj školi Mokošica radionicu sa učenicima 3.-eg razreda. Za sve učenike smo osigurali prigodne poklone i certifikate o uspješnom odrađenom Satu kodiranja.

Ako se još neke škole žele priključiti našem projektu i žele da kod njih organiziramo sličnu radionicu ili radionice, mogu nam se javiti na našu e-mail adresu: futura.dubrovnik@gmail.com da se dogovorimo za termin radionice.

Na Satu kodiranja možete sudjelovati i samostalno pomoću zanimljivih lekcija kao što su: Minecraft, Star Wars, LightbotAnna & Elsa, Code Combat i mnogi drugi.

Informatički klub Futura radionice realizira u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

codeorg-minecraft

HourCertificate_12.02.13_v4

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print