Hrvoje i Orsat se plasirali na Državno natjecanje iz informatike

Ove godine na Državno natjecanje iz informatike 2017 u kategoriji Algoritmi su se plasirala dva futurista Hrvoje Lucianović i Orsat Puljizević. Kategorija Algoritmi provjerava sposobnost natjecatelja u rješavanju složenih problema s ciljem da se napiše programski kôd koji će se izvršavati što brže.

Hrvoje je učenik 2. razreda Prirodoslovno – matematičke gimnazije i ovo mu je prvo sudjelovanje na Infokupu. Na školskom natjecanju Hrvoje je ostvario 168 od maksimalnih 200 bodova, a na županijskom 130 bodova. U kategoriji srednjih škola 2. razred na Državno natjecanje iz informatike 2017 u kategoriji Algoritmi se plasiralo 11 učenika, a Hrvoje je na ukupnoj listi županijskog natjecanja zauzeo 4. mjesto.

Orsat je učenik 8. razred Osnovne škole Mokošica i treću godinu zaredom je sudionik Državnog natjecanja iz informatike u kategoriji Algoritmi. Lani je u kategoriji Algoritmi 7. razredi osvojio 3. mjesto u državi. Ove godine na školskom natjecanju Orsat je ostvario 169 od maksimalnih 200 bodova, a na županijskom svih 200 bodova. U kategoriji osnovnih škola 8. razred na Državno natjecanje iz informatike 2017 u kategoriji Algoritmi se plasiralo 10 učenika, a uz Orsata još je četvero natjecatelja ostvarilo maksimalan broj bodova na županijskom natjecanju.

Orsat i Hrvoje već godinama sudjeluju u Futurinim radionicama programiranja. Pobjednici su naših Liga programiranja u Pythonu za osnovne škole. Hrvoje se uz programiranje bavi i robotikom, te je član Futurine robo ekipe, ali i instruktor na Futurinim radionicama robotike.

Ovim putem čestitamo Hrvoju i Orsatu na plasmanu na državno natjecanje, te im želimo da ostvare što bolji plasman na državnoj razini Infokupa 2017, koja se održava  od 14. do 17. ožujka u Primoštenu.

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print