Natjecanje timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta i ove godine održano u Dubrovniku

U nedjelju 23. listopada 2016. od 12:00 do 17:00 se održalo Natjecanje timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta u Zagrebu, Osijeku, Dubrovniku, Rijeci i Puli. Prema pravilima natjecanja, jedan tim sastoji se od tri studenta s istog sveučilišta. Ove godine se moglo natjecati koristeći programske jezike Python, C/C++ ili Java na Linux platformi. Natjecatelji su imali 10 zadataka za rješavati.

Na natjecanju je sudjelovalo 35 timova, od čega su bila i dva tima srednjoškolaca koji su se natjecali van konkurencije.  Sa Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku su se natjecala dva tima. Jedan tim su bili Maris Mirović, Marko Jurić i Kruno Zečević koji su osvojili 25. mjesto, a drugi tim Antun Đuraš, Stijepo Legeny i Romano Lipovača koji su osvojili 28. mjesto. Antun, Stijepo i Romano su bili među najbržima u rješavanju zadatka C koji su riješili treći od 35 timova. Ovo natjecanje se i drugu godinu zaredom održalo i u Dubrovniku, na Sveučilištu u Dubrovniku.

Natjecanje timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta je ujedno bilo i kvalifikacijsko natjecanje za Srednjoeuropsko studentsko ACM natjecanje (CERC), jedno od najjačih regionalnih natjecanja u Europi i svijetu koje se organizira u sklopu Svjetskog studentskog ACM natjecanja (ACM ICPC). CERC 2016 će se ove godine održati u Zagrebu, od 18. do 20. studenog 2016. godine, gdje će se timovi natjecati za pravo nastupa na svjetskom studentskom ACM ICPC natjecanju koje će se održati u Rapid City, Sjedinjene Američke Države, od 20. do 25. svibnja 2017. godine.

Pravo nastupa na CERC-u 2016 je ostvario naš tim u sastavu Marko Jurić, Maris Mirović i Kruno Zečević koji su osvojili prvo mjesto u Dubrovniku. Ukupni rezultati su dostupni na sljedećem linku.

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print