Održali dvije gostujuće radionice robotike i programiranja bez ekrana na Mljetu

Nastavili smo  s gostujućim radionicama robotike i programiranja bez ekrana. Na poziv ravnateljice Osnovne škole Mljet smo se rado odazvali, te u utorak 29. rujna održali dvije radionice.

Prvu radionicu smo odradili s predškolcima u dječjoj igraonici u Babinom polju, a drugu u Područnoj školi Goveđari.

U sklopu radionica smo prikazali i predstavili razne robote, a polaznici su najveći dio radionice programirali Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Na radionicama polaznici se uče razvijati računalno razmišljanje i programiranje bez korištenja ekrana u najmlađoj dobi.

Fotogalerija s radionica na Mljetu.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana su organizirali i održali Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, u suradnji s Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku. Na kraju radionica svi polaznici su dobili uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana su se održavale kao dio brojnih događanja u sklopu Europskog tjedna robotike 2020Europskog tjedna programiranja 2020.

Dječji vrtići, osnovne škole ili drugi koji se žele priključiti projektu i žele da se kod njih održi jedna ili više radionica mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com radi dogovora oko termina radionice.

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print