Održana prva Hour of Code radionica u Osnovnoj školi Mokošica

Informatički klub Futura je u petak 07. prosinca u sklopu rada svog Code Club-a održao prve gostujuće Hour of Code radionice u Osnovnoj školi Mokošica. Radionice su provedene kao dio najvećeg svjetskog edukacijskog događaja, Sat kodiranja (Hour of code) koji se ove godine održava od 03. do 09. prosinca. Sat Kodiranja je globalni pokret u kojem sudjeluju deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Ove godine ima preko 210.000 prijavljenih događaja u cijelom svijetu, te preko 300 prijavljenih događaja u Hrvatskoj.

Održane su dvije radionice za učenike sedmih razreda. Na radionicama su učenici uspješno savladali Code Combat lekciju. Na kraju radionica su dobili prigodne poklone i certifikate o uspješnom odrađenom Satu kodiranja. Ovim se putem zahvaljujemo Osnovnoj školi Mokošica i nastavnici Informatike Nikolini Bubici što su nas ugostili da kod njih održimo Hour of Code radionice.

Kako je bila atmosfera na radionicama otkriva naša fotogalerija.

Naše Hour of Code radionice traju duže od samog tjedna Computer Science Education Week. S Hour of Code radionicama programiranja nastavljamo i sljedeći tjedan kada ćemo održati još dvije radionice u Osnovnoj školi Mokošica za druge i treće razrede, te dvije radionice u Osnovnoj školi Ivan Gundulić za treće i četvrte razrede.

Ako se još neke škole žele priključiti našem projektu i žele da kod njih organiziramo sličnu radionicu ili radionice, mogu nam se javiti na našu e-mail adresu: futura.dubrovnik@gmail.com da se dogovorimo za termin radionice.

Informatički klub Futura Hour of Code radionice realizira u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print