Održane Hour of Code radionice programiranja u osnovnim školama Mokošica, Marina Držića i Lapad

Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku u sklopu rada svog Code Club-a u protekla dva tjedna održali su četiri gostujuće Hour of Code radionice u dubrovačkim osnovnim školama. Ove godine su nas ugostile Osnovna škola Mokošica, Osnovna škola Marina Držića i Osnovna škola Lapad. Radionice su provedene kao dio najvećeg svjetskog edukacijskog događaja, Sata kodiranja (Hour of code) koji se održavao u sklopu tjedna Computer Science Education Week. Sat Kodiranja je globalni pokret u kojem sudjeluje stotine milijuna učenika u preko 180 zemalja. Ove godine je bilo preko 139.000 prijavljenih događaja u cijelom svijetu, te preko 160 prijavljenih događaja u Hrvatskoj.

Učenici nižih razreda su uspješno napravili svoje prve korake u programiranju, a učenici viših razreda nadogradili svoje znanje uz zanimljive Hour of Code lekcije. Na kraju svake radionice učenici su dobili prigodne božićne poklone i uvjerenja o uspješno odrađenoj Code Club radionici programiranja.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo osnovnim školama Mokošica, Marina Držića i Lapad što su nas ugostili da kod njih održimo Hour of Code radionice.

S gostujućim radionicama nastavljamo u navedenim školama i nakon zimskih školskih praznika. Ako se neka škola želi priključiti našem projektu i želite da kod njih održimo jednu ili više radionica mogu nam se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com da se dogovorimo za termin radionice.

Kakva je bila atmosfera na radionicama otkriva naša fotogalerija.

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print