Održano predavanje o video igrama i radionica 3D modeliranja na Tjednu karijera 2019

U sklopu Tjedna karijera 2019 koje organizira Sveučilište u Dubrovniku, u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, te Informatičkog kluba Futura održana su dva događaja.

U ponedjeljak 04. ožujka je prvo održano zanimljivo predavanje “Kako nastaju video igre u Hrvatskoj?”. Predavači su bili Ante Vrdelja iz Croteama i Andrej Kovačević iz Exordium Games studia. Industrija video igara je jedna od najbrže rastućih i najzanimljivijh svjetskih industrija, a istaknute predstavnike ima upravo u Hrvatskoj. Predavači iz dva domaća studija studentima su u uvodnom dijelu predstavili aktualno stanje i relevante igrače, pokoju pikanteriju iz povijesti, a potom pružili i lako razumljiv presjek kompletnog procesa izrade igre, od ideje i začetka do proizvoda plasiranog na tržište.

U srijedu 06. ožujka je održana radionica “3D modeliranje”. Predavač na radionici je bio Toni Jurjević, student diplomskog studija Elektrotehničkih i komunikacijskih tehnologija u pomorstvu na Sveučilištu u Dubrovniku i dopredsjednik Informatičkog kluba Futura. Na radionici 3D modeliranja polaznici su se korak po korak upoznati s osnovama industrijskog 3D modeliranja u programu AutoCAD-u. Nakon toga su im se na praktičnom primjeru pokazale osnove teksturiranja i pripreme modela za 3D ispis. Zatim su polaznici izrađivali 3D mehanički Iris model. Tijekom radionica se na 3D printeru iz 3D laba Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika printao primjer 3D mehaničkog Iris modela.

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print