Predavanje: Što je to bitcoin, čemu služi blockchain i imali li budućnosti u kriptovalutama?

U utorak 27. veljače s početkom u 18 sati na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku će se održati predavanje Što je to bitcoin, čemu služi blockchain i imali li budućnosti u kriptovalutama?

Predavanje će održati gost predavač Nikola Škorić, osnivač Electrocoina, hrvatske mjenjačnice kriptovaluta. Diplomirao je računarstvo na FERu i položio licencu za operatera reaktora. Nakon 7 godina iskustva u nuklearnoj industriji 2014. godine je osnovao Electrocoin s ciljem omogućavanja jednostavnog, legalnog i profesionalnog trgovanja bitcoinom u Hrvatskoj.

Sažetak predavanja:

Bitcoin posljednih mjeseci sve više prelazi iz opskurne, marginalne i nerazumljive platne mreže u javnosti sve bliži i poznatiji investicijski instrument. Sve veći broj naših sugrađana ulaže u bitcoin i druge kriptovalute, no znamo li što je to točno bitcoin? Kako funkcionira bitcoin mreža? Što je to blockchain? Može li se to uopće pojasniti jednostavnim riječnikom? Može. Započet ćemo s osnovnim pojmovima i pojasniti što je to bitcoin i kako funkcionira koristeći jednostavne pojmove i jasne analogije. Odgovorit ćemo na najčešća pitanja vezana uz korištenje bitcoina i pojasniti njegov zakonski status u Hrvatskoj. Zatim ćemo detaljnije pojasniti djelovanje bitcoin blockchaina i predstaviti nekoliko popularnijih primjera drugih kriptovaluta. Završit ćemo sa nekoliko mogućih praktičnih primjena blockchaina kako bismo pokušali razumjeti da li su kriptovalute tek piramidalna shema za naivne ili bliska budućnost novca i još koječega.

Predavanje organizira Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika u suradnji sa Informatičkim klubom Futura, a uz potporu Sveučilišta u Dubrovniku.

bitcoin2018

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print