Preko 150 osnovnoškolaca sudjelovalo u Futurinim Hour of Code radionicama

Informatički klub Futura je u sklopu rada svog Code Club-a u protekla dva tjedna održao osam gostujućih Hour of Code radionice, na kojima je sudjelovalo preko 150 učenika osnovnih škola. Ove godine su nas ugostile Osnovna škola Mokošica, Osnovna škola Ivana Gundulića i Osnovna škola Cavtat. Radionice su provedene kao dio najvećeg svjetskog edukacijskog događaja, Sata kodiranja (Hour of code) koji se održavao u sklopu tjedna Computer Science Education Week. Sat Kodiranja je globalni pokret u kojem sudjeluje stotine milijuna učenika u preko 180 zemalja. Ove godine je bilo preko 220.000 prijavljenih događaja u cijelom svijetu, te preko 300 prijavljenih događaja u Hrvatskoj.

Za razliku od prošlih godina kada bi u Satu kodiranja sudjelovali u sklopu naših radionica, ovaj put smo se odlučili da pođemo u goste osnovnim školama na širem dubrovačkom području, da bi što više učenika sudjelovalo u Satu kodiranja. U Osnovnoj školi Mokošica smo održali četiri radionice: dva sedma razreda, te po jedan treći i drugi razred. U Osnovnoj školi Ivana Gundulića smo održali tri radionice: jedan četvrti razred i dva treća razreda, a u Osnovnoj školi Cavtat jednu radionicu za učenike petih razreda. Učenici nižih razreda su uspješno napravili svoje prve korake u programiranju, a učenici viših razreda nadogradili svoje znanje uz zanimljive Hour of Code lekcije. Na kraju svake radionice učenici su dobili prigodne božićne poklone i certifikate o uspješnom odrađenom Satu kodiranja.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo osnovnim školama Mokošica, Ivana Gundulića i Cavtat što su nas ugostili da kod njih održimo Hour of Code radionice. Nadamo se da će se dogodine odazvati i druge škole, te ugostiti naše Hour of Code radionice programiranja. S ovogodišnjim radionicama i s preko 150 učenika osnovnih škola koji su sudjelovali u radionicama i zaradili svoje certifikate o uspješnom odrađenom Satu kodiranja smo odradili najveći Sat kodiranja na dubrovačkom području otkada je krenula inicijativa Hour of Code. Posebno nas veseli što su preko 45% od ukupnog broja polaznika na našim Hour of Code radionica bile cure.

Kakva je bila atmosfera na radionicama otkrivaju naše fotogalerije:

Informatički klub Futura je Hour of Code radionice organizirao i realizirao u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print