Rezultati Futurista na Državnom natjecanju iz informatike (Infokup 2017)

Na Državnom natjecanju iz informatike 2017 (Infokup 2017) u kategoriji Algoritmi su se natjecala dva futurista Hrvoje Lucianović i Orsat Puljizević. Kategorija Algoritmi provjerava sposobnost natjecatelja u rješavanju složenih problema s ciljem da se napiše programski kôd koji će se izvršavati što brže.

Hrvoje je na državnoj razini sa 96,5 bodova osvojio 9. mjesto u kategoriji Algoritmi – Srednje škole (2. razredi).  Ovo je za njega veliki uspjeh s obzirom da mu je ovo prvo sudjelovanje na Infokupu i da je osvojio 9. mjesto u državi u ukupnoj konkurenciji od 138 natjecatelja 2. razreda serdnjih škola, a zasigurno i poticaj za još bolji plasman na idućim natjecanjima. Na školskom natjecanju Hrvoje je prethodno ostvario 168 od maksimalnih 200 bodova, a na županijskom 130 bodova.

Orsat je na državnoj razini sa 85 bodova osvojio 7. mjesto u kategoriji Algoritmi – Osnovne škole (8. razredi). Orsatu je ovo treća godina da sudjeluje na Infokupu, a sve tri godine se natjecao na državnoj razini. Najveći uspjeh mu je bilo 3. mjesto na Infokupu 2016.  Na školskom natjecanju Orsat je prethodno ostvario 169 od maksimalnih 200 bodova, a na županijskom svih 200 bodova.

Ovim putem još jednom čestitamo Hrvoju, te Orsatu i njegovoj mentorici Nikolini Bubici na izvrsnim rezultatima ove godine na svim razinama Infokup natjecanja, kao i našim futuristima Mariu Miličeviću, Krunoslavu Žubriniću i Tomu Sjekavici koji su ih na radionicama programiranja za učenike osnovnih škola, srednjih škola i studente, te kroz dodatne pripreme također pripremali za natjecanja.

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print