Startup natjecanje Od ideje do aplikacije 2014

Informatički klub Futura u suradnji sa Sveučilištem u DubrovnikuRazvojnom agencijom Grada Dubrovnika (DURA) i tvrtkom Laus CC, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika organizira Startup natjecanje Od ideje do aplikacije.

Raspored natjecanja

Pravila natjecanja

 1. Cilj natjecanja je osmišljavanje i barem djelomična realizacija originalnog programskog rješenja.
 2. Natjecanje je ekipno, a ekipa može imati 2 ili 3 člana.
 3. Tijekom natjecanja ekipe mogu imati konzultacije putem e-maila s mentorima Marjanom (marjanzitnik@live.com), Nikšom (niksa.vlahusic@gmail.com) i Josipom (josipcavar04@gmail.com).
 4. Ekipe trebaju napraviti prezentaciju ideje (PowerPoint, Prezi, ..) i predati je na e-mail adresu futura.dubrovnik@gmail.com, poželjno u pdf formatu do petka 07.11.2014.
 5. Svaka ekipa ima 10 minuta za prezentirati svoju ideju pred povjerenstvom. Prezentaciju ideje može odraditi samo jedan član ekipe, ali je poželjno da svi članovi ekipe budu na prezentaciji radi mogućih pitanja od strane povjerenstva.
 6. Prezentacija ideje treba davati odgovore na sljedeća pitanja:
  • opis problema koji se rješava,
  • naziv aplikacije, ciljana publika, kategorija aplikacije (koristiti kategorije iz Playstorea i AppStorea),
  • ciljevi korisničkog iskustva (u jednoj rečenici opisati zašto je vaša ideja, odnosno vaša buduća aplikacija super i što rješava, npr. Aplikacija ErasmusTrip je super aplikacija koja pomaže Erasmus studentima u planiranju grupnih aktivnosti i izleta),
  • primarni scenarij (osnovni slučajevi korištenja koje može postići korisnik s aplikacijom
 7. Povjerenstvo će na prezentaciji ideje ocjenjivati originalnost ideje, marketinšku vrijednost odabranog imena i naziva aplikacije, pristup i domišljatost ekipe, kvalitetu održane prezentacije, domišljatost i uvjerljivost ekipe, kao i potencijalnu upotrebnu vrijednost predložene ideje.
 8. Nakon prezentacije ideje ekipe trebaju napraviti prototip aplikacije. U svakom slučaju treba realizirati dizajn aplikacije (logo, korisničko sučelje, forme za unos ili prikaz podataka), te po mogućnosti realizirati (isprogramirati) cijelu aplikaciju ili barem dio njenih funkcionalnosti.
 9. Kod izrade dizajna aplikacije ne smiju se koristiti grafike i slike koje nisu vaše vlasništvo, nisu besplatne ili nemate dopuštenje autora. Na pretraživaču licenciranih resursa na webu http://search.creativecommons.org/ možete potražiti grafike i slike koje se mogu koristiti uz odgovarajuću licencu autora.
 10. Aplikacija koju ćete realizirati na ovom natjecanju ne smije biti gotova aplikacija koju ste već napravili i objavili na Playstoreu ili AppStoreu.
 11. Svaka ekipa treba predati svoju aplikaciju u zip datoteci, te prezentaciju aplikacije (PowerPoint, Prezi, ..) poželjno u pdf formatu na e-mail adresu futura.dubrovnik@gmail.com do srijede 17.12.2014. Bitno je da napravite prezentaciju, barem kao rezervu ako se dogodi da vam se na prezentaciji aplikacije sruši aplikacija ili ne može pokrenuti.
 12. Svaka ekipa ima 10 minuta za prezentirati svoju aplikaciju pred povjerenstvom. Poželjno je da se aplikacija osim na slajdovima prezentira i na mobitelu ili simulatoru. Prezentaciju aplikacije može odraditi samo jedan član ekipe, ali je poželjno da svi članovi ekipe budu na prezentaciji radi mogućih pitanja od strane povjerenstva.
 13. Prezentacija aplikacije mora sadržavati sljedeće elemente:
  • logo aplikacije,
  • početni ekran aplikacije,
  • primjer korisničkog sučelja,
  • prikaz napravljenih funkcionalnosti,
  • planirane dodatne funkcionalnosti koje ekipe nisu stigle dovršiti (ili su ih realizirane djelomično).
 14. Povjerenstvo će na prezentaciji aplikacije ocjenjivati u kojoj mjeri je realizirana ideja predstavljena na prvoj prezentaciji. Posebno će se obratiti pozornost na dizajn elemenata aplikacije, korisničko sučelje, kvalitetu isprogramiranih funkcionalnosti, pisanje programskog koda po pravilima struke i slične elemente.
 15. Nakon što povjerenstvo ocjeni prezentacije ideja i samih aplikacija, proglašavaju se najuspješniji koji se onda i nagrađuju.

startup

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print