Studenti programeri iz Dubrovnika na Srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju

U Zagrebu od 18. do 20. studenoga 2016. godine održano je Srednjoeuropsko studentsko ACM natjecanje 2016 (Central Europe Regional Contest 2016 – CERC 2016) u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara na Fakultetu za elektrotehniku i računarstvo. Na natjecanju je sudjelovalo 70 timova s 28 sveučilišta iz 6 srednjoeuropskih zemalja (Češka, Hrvatksa, Mađarska, Poljska, Slovačka i Slovenija). Hrvatsku je predstavljalo 13 timova: 6 timova Sveučilišta u Zagrebu, 2 tima Sveučilišta u Osijeku, po 1 tim Sveučilišta u Dubrovniku, Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Puli, te 2 srednjoškolska tima u neslužbenoj konkurenciji.

Studenti Sveučilišta u Dubrovniku s Odjela za elektrotehniku i računarstvo Marko JurićMaris Mirović i Kruno Zečević, koji su ujedno i naši Futuristi sudjelovali su i drugu godinu zaredom na CERC natjecanju. Pravo nastupa na CERC 2016 su naši studenti ostvarili plasmanom na Natjecanju timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta u Zagrebu, Osijeku, Dubrovniku, Rijeci i Puli koje se održalo u listopadu kao kvalifikacijsko natjecanje za ovogodišnji CERC.

CERC je jedno od najjačih regionalnih natjecanja u Europi i svijetu koje se organizira u sklopu Svjetskog studentskog ACM natjecanja (ACM ICPC). Najbolji timovi s ovog natjecanja su se plasirali na ACM ICPC svjetsko finale koje će se održati u Rapid City, South Dakota, USA u svibnju 2016. godine.

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print