U sklopu Europskog tjedna robotike počeo novi ciklus besplatnih radionica robotike

Nakon što su polaznici besplatnih radionica robotike podijeljeni u grupe Autobots i Decepticons na Robo.DU Day-u, Informatički klub Futura je ovaj utorak 14. studenog počeo s novim besplatnim ciklusom radionica robotike za grupu Autobots. Na prvoj radionici osnovnoškolci, srednjoškolci, studenti i građani su se upoznali s računalnim razmišljenjem i programiranjem uz pomoć Lightbota.  Na sljedećim radionicama će se upoznati s Fishertechnik i Arduino opremom i raznim senzorima pomoću kojih će konstruirati i programirati robote, robotske ruke, … Radionice se održavaju u dvije grupe, pa će druga grupa Decepticons s radom početi sljedeći utorak (21.11.). S našim radionicama robotike i ove godine sudjelujemo u Europskom tjednu robotike.

Radionice robotike će se nastaviti održavati u dvije grupe utorkom u terminu od 17:00 do 19:00 na 2. katu DURA Razvojna agencija Grada Dubrovnika, Branitelja Dubrovnika 15.

Cijeli raspored radionica robotike je dostupan na stranicama radionica robotike. Popis polaznika po grupama je dostupan na sljedećem linku.

Fotogalerija s prve radionice robotike za grupu Autobots.

Informatički klub Futura besplatne radionice robotike organizira uz potporu Sveučilišta u DubrovnikuGrada DubrovnikaZajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika i Razvojne agencija Grada Dubrovnika(DURA).

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print