U sklopu Festivala znanosti održane radionice programiranja i robotike

Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Informatičkim klubom Futura su održali dvije radionice u sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti. Radionica bi bilo i više, ali zbog mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite veči dio radionica je otkazan.

U srijedu 12. svibnja od 17 sati na Zoom platformi se održala besplatna online Scratch radionicu programiranja, na kojoj su se učenici osnovnih škola upoznali s osnovama programiranja u programskom jeziku Scratch, a na kraju su i programirali igricu.

Osim online radionice u četvrtak 13 svibnja  smo održali Radionicu robotike i programiranja bez ekrana u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik, na kojoj su sudjelovali 4.b razreda OŠ Marina Getaldića. Fotogalerija s radionice robotike i programiranja bez ekrana.

Obje radionice je vodio tajnik Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije i član Informatičkog kluba Futura Tomo Sjekavica.

Festival znanosti 2021 se održavao od 10. do 15 svibnja u više gradova u Hrvatskoj.

Ovogodišnji dio Festivala znanosti u Dubrovniku organizira Prirodoslovni muzej Dubrovniku u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, Gimnazijom Dubrovnik, Domom Marina Držića, Informatičkim klubom Futura, Aeroklubom Nimbus i Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku.

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print