U vrtu ispred Kuće Bukovac održane dvije radionice robotike i programiranja bez ekrana

U vrtu ispred Kuće Bukovac u Cavtatu koja djeluje u sastavu Muzeja i galerija Konavala održale su se prve dvije besplatne radionice robotike i programiranja bez ekrana u mini ciklusu od četiri radionice.

Atmosferu s radionica otkriva fotogalerija na sljedećoj poveznici.

Sljedeću srijedu 01. srpnja u 16 i 17 sati će se održati druge dvije radionice. Na radionicama još ima mjesta, a za njih je potrebna priajva preko sljedećeg obrasca: www.futura.com.hr/kucaBukovac-prijava/

Na radionici smo prikazali i predstavili razne robote, a polaznici su programirali Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Na radionicama polaznike su razvijali računalno razmišljanje i programirali su robota bez korištenja ekrana.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana održavaju Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, u suradnji s Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku  i Muzeji i galerije Konavala.

S radionicama robotike i programiranja bez ekrana sudjelovali smo u Europskom tjednu robotike 2020Europskom tjednu programiranja 2020.

Dječji vrtići, osnovne škole i druge ustanove koje se žele priključiti projektu i žele da se kod njih održi jedna ili više radionica mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com radi dogovora oko termina radionice.

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print