Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika s partnerima i suradnicima kreće s projektom Du STEM

Najaktivnija udruga u području tehničke kulture i STEM-a na našem području, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u suradnji s partnerima Sveučilištem u Dubrovniku, Univerzalnim istraživačkim institutom UR, Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatičkim klubom Futura te suradnicima Modelarskim institutom Nave Dumins, Društvom brodomodelara Argosy, Aeroklubom Nimbus i Maritimo Recycling u petak 16.7. u Centru za mlade Dubrovnik je predstavila projekt „Du STEM“.

Tajnik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika Tomo Sjekavica je predstavio projekt “Du STEM” te pokazao koje sve edukacijske programe, radionice, festivale i ostale aktivnosti očekuje poglavito djecu i mlade, ali i opću populaciju kroz dvije godine provedbe projekta.

Predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnik gospodin Ljubo NIkolić je istaknuo značaj gradske ZTK u edukaciji djece i mladih kroz protekle godine, te da je ovaj projekt došao kao nagrada za dosadašnji rad. Zahvalio se Gradu Dubrovniku na kvalitetnoj suradnji te na prostoru Centra za mlade Dubrovnik, bez kojeg se vjerojatno ne bi odobrio ovaj projekt.

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika gospođa Jelka Tepšić je čestitala Zajednici tehničke kulture Grada Dubrovnika i njenim partnerima na dobivenom projektu. Drago joj je da je Grad Dubrovnik prepoznao ovakve inicijative kroz Centar za mlade koje su hvalevrijedne, te da će nastaviti ulagati u razvoj potencijala mladih te daljnji razvoj suradnje sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika i udrugama partnerima.

Projekt provode u tri segmenta – prvi – Organizacijom i provedbom aktivnosti jačanja organizacija civilnoga društva za provedbu programa popularizacije STEM-a provesti će se specijalizirani treninzi i edukacije za najmanje 92 predstavnika/ica OCD-a koji djeluju na području Dubrovačko-neretvanske županije koji će biti ojačani dodatnim kapacitetima i znanjem za provedbu programa u području popularizacije STEM-a. Kroz drugi segment – razvijat će i provoditi višednevne lokalne radionice sa svrhom popularizacije STEM-a, te će održati najmanje 120 aktivnosti u Dubrovniku u području STEM-a u kojima će aktivno biti uključeno najmanje 1146 sudionika/ca. Kroz treći segment – provodit će jednodnevne događaje sa svrhom podizanja svijesti o važnosti STEM-a i znanstvenim postignućima iz STEM područja na rubnim i udaljenim područjima Dubrovačko-neretvanske županije (Ploče, Opuzen, Metković, Ston, Vela Luka, Korčula i otok Mljet).

Du STEM projekt traje dvije godine, a financiran je u sklopu poziva UP.04.2.1.10 Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a bespovratnim sredstvima u ukupnom iznosu od 2.660.083,07 kuna, od kojih je 85% sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print