Počela je četvrta Liga programiranja za osnovne škole

U subotu 04. studenog u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku u organizaciji Informatičkog kluba Futura održana je prva radionica iz četvrtog ciklusa Lige programiranja za osnovne škole. Učenici osnovnih škola Cavtat, Gruda, Ivan Gundulić, Lapad, Marin Držić, Marin Getaldić, Mokošica i Župa Dubrovačka upoznali su se s programskim jezikom Scratch. Kroz cijelu školsku godinu izmjenjivat će se radionice i kola Lige, tako da će se na kraju i ove Lige programiranja proglasiti i nagraditi najbolji programeri među učenicima osnovnih škola u dvije kategorije: učenici 5./6. razreda i učenici 7./8. razreda.

S prvom radionice četvrte Lige programiranja uključili smo se i u obilježavanje Europskog tjedna programiranja 2017. U Hrvatskoj je održano 238 događanja u sklopu Europskog tjedna programiranja, te se Hrvatska nalazi na 5 mjestu u Europi po broju događanja prema broju stanovništva.

Materijali s primjerima i rješenim zadacima s prve radionice su dostupni na stranicama radionice.

Kako je učenicima bilo zabavno programirati u Pythonu otkriva naša fotogalerija.

Liga programiranja Pythonu se nastavlja za dvije subote (18.11.2017.), kada je na rasporedu prvo kolo 4. Lige programiranja za osnovne škole.

Informatički klub Futura projekt realizira u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print