Repozitorij s materijalima s Futurinih radionica

Materijali sa svih Futurinih radionica su stalno dostupni online na web stranicama Informatičkog kluba Futura: futura.com.hr

Ne možemo učiti zajedno na radionicama, ali možete se samostalno prisjetiti, ponoviti ili iz nova naučiti programirati u različitim programskim jezicima uz pomoć materijala s radionica koje smo održali proteklih godina:

Informatički klub Futura se i ove godine priključio u paneuropsku kampanju ALL DIGITAL Week koja je od 2010. godine do danas okupila preko 1.125.000 Europljana i Europljanki u više od 20.000 škola, udruga, knjižnica, trening centara i drugih organizacija koje zajednički žele osnažiti građane za sudjelovanje u digitalnom društvu.

ALL DIGITAL Week organizira paneuropska organizacija ALL DIGITAL u suradnji s nacionalnim partnerima, a održava se od 23. do 29. ožujka 2020. Nacionalni partner za Hrvatsku je po treći put Centar tehničke kulture Rijeka.

Osim toga možete učiti programirati uz zanimljive lekcije Sata kodiranja (Hour of Code) kao što su: Minecraft, Star Wars, LightbotAnna & Elsa, Code Combat i mnoge druge, s kojima radimo na gostujućim Hour of Code radionicama u osnovnim školama.

Code Club također nudi razne module: Scratch, Python, HTML i CSS, Raspberry Pi, Sense HAT, Sonic Pi, Micro:Bit i Blender. Većina materijala je prevedena i na hrvatski jezik. A neke lekcije smo radili i na našim radionicama na Sveučilištu u Dubrovniku u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Codecademy je zbog koronavirus pandemije otključao svoje PRO tečajeve srednjoškolcima i studentima. Potrebno se samo prijaviti sa svojom školskom ili studentskom e-mail adresom i možete pristupiti svim PRO tečajevima na linku.

Postoji još mnogo web stranica koje nude besplatno online učenje programiranja, kao što su: MIT Open Course Ware, edX, Coursera, Udacity, Udemy, …

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print