Rezultati 2. kola Lige programiranja za osnovne škole 2017-2018

U subotu 16. prosinca u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku u organizaciji Informatičkog kluba Futura održano je 2. kolo četvrte Lige programiranja za osnovne škole. I ove godine se učenici natječu u pojedinačnoj konkurenciji 5./6. i 7./8. razreda. Na drugom kolu četvrte Lige programiranja učenici su rješavali programske zadatke u programskom jeziku Python. Liga programiranja Pythonu se nastavlja nakon zimskih praznika u subotu 20. siječnja 2018., kada je na rasporedu treća radionica 4. Lige programiranja za osnovne škole.

Rezultati 2. kola – 7./8. razredi:

 1. Leo Laštro (OŠ Gruda) – 96 bodova
 2. Lovro Kekez (OŠ Lapad) – 88 bodova
 3. Niko Trešćec (OŠ Mokošica) – 88 bodova
 4. Maris Krajina (OŠ Marin Držić) – 87 bodova
 5. Franka Katavić (OŠ Župa Dubrovačka) – 56 bodova
 6. Mateo Vučičević (OŠ Mokošica) – 41 bod
 7. Lorenco Martinović (OŠ Cavtat) – 40 bodova
 8. Mia Mudrinić (OŠ Župa Dubrovačka) – 38 bodova

Rezultati 2. kola – 5./6. razredi:

 1. Daniel Marić (OŠ Mokošica)- 51 bod
 2. Orlando Bratičević (OŠ Mokošica) – 32 boda
 3. Zoe Tolj (OŠ Marin Getaldić) – 26 bodova

Maksimalan broj bodova za svakog natjecatelja je bio 100.

Nakon službenog dijela drugog kola Lige programiranja polaznici su sudjelovali i u najvećem edukativnom događaju na svijetu, Satu kodiranja (Hour of Code). Sat Kodiranja je globalni  pokret u kojem sudjeluju deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Ove godine se održalo preko 153.000 događaja u cijelom svijetu, od čega je preko 300 događaja održano u Hrvatskoj.

Nakon odrađene jedne od lekcija Sata kodiranja sljedeći polaznici Lige programiranja su dobili Certifikat o uspješno odrađenom Satu kodiranja: Orlando Bratičević, Franka Katavić, Lovro Kekez, Maris Krajina, Leo Laštro, Daniel Marić, Lorenco Martinović, Mia Mudrinić, Josip Papak, Zoe Tolj, Borna Tomasović, Niko Treščec i Mateo Vučičević.

Informatički klub Futura projekt realizira u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika .

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print