Sa 2. kolom Lige programiranja sudjelovali smo u Satu kodiranja (Hour of Code)

U subotu 16. prosinca u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku u organizaciji Informatičkog kluba Futura održano je drugo kolo iz četvrtog ciklusa Lige programiranja za osnovne škole. Učenici su se natjecali rješavajući zadatke u programskom jeziku Pythonu u dvije kategorije: 5./6. razredi i 7./8. razredi.

U sklopu drugog kola Lige programiranja polaznici su sudjelovali i u najvećem edukativnom događaju na svijetu, Satu kodiranja (Hour of Code). Sat Kodiranja je globalni  pokret u kojem sudjeluju deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Ove godine se održalo preko 153.000 događaja u cijelom svijetu, od čega je preko 300 događaja održano u Hrvatskoj.

Nakon odrađene jedne od lekcija Sata kodiranja sljedeći polaznici Lige programiranja su dobili Certifikat o uspješno odrađenom Satu kodiranja: Orlando Bratičević, Franka Katavić, Lovro Kekez, Maris Krajina, Leo Laštro, Daniel Marić, Lorenco Martinović, Mia Mudrinić, Josip Papak, Zoe Tolj, Borna Tomasović, Niko Treščec i Mateo Vučičević.

Na Satu kodiranja možete sudjelovati i samostalno pomoću zanimljivih lekcija kao što su: Minecraft, Star Wars, LightbotAnna & Elsa, Code Combat i mnogi drugi.

Liga programiranja Pythonu se nastavlja nakon zimskih praznika u subotu 20. siječnja 2018., kada je na rasporedu treća radionica 4. Lige programiranja za osnovne škole.

Informatički klub Futura projekt realizira u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

codeorg-minecraft

HourCertificate_12.02.13_v4

Podijeli: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print